AdFair in de media

Uitdaging: Zeeuwse klimaat top 5
Artikel in de PZC (15-12-2015) naar aanleiding van het klimaatakkoord in Parijs.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering is haalbaar. Zeeuws Klimaatfonds pionier in CO2-compensatie.
Interview in het Ondernemersbelang, editie zomer 2015 

Winst maken, met oog voor mens en milieu 
Rondetafelgesprek over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in 'Het Ondernemersbelang van Zeeland', editie 03-2014

Artikelenreeks Duurzame Dorpen in Zeeland
In de aanloop naar het symposium 'Duurzame Dorpen in Zeeland'(12 maart 2014) publiceerde de PZC een reeks van 11 artikelen over burgerinitiatieven in Zeeuwse dorpen. AdFair leverde adviezen en Ad Phernambucq komt aan het woord. Zie 'Verduurzamen moet in een hogere versnelling'

P-Nuts Award 2013 nominatie voor project Duurzaam Diekendamme

Op 16 april 2013 was project Duurzaam Diekendamme finalist bij de uitreiking van de P-Nuts Awards 2013.
De P-Nuts Award is een nationale prijs voor de beste lokale initiatieven op het gebied van duurzam energie.
AdFair heeft dit project mede ontwikkeld en voerde in samenwerking met de gemeente Borsele de projectleiding.
Meer informatie in 'P-Nuts, Lokale duurzame enertgie in Nederland. Het speelveld bestormd.'

Diekendamme kent alleen maar winnaars 
Op 12 december 2012 vond de finale plaats van het project Duurzaam Diekendamme, de zoektocht naar het meest duurzame en klimaatneutrale dorp. Een van de vele krantenartikelen over het project Duurzaam Diekendamme. PZC 12 december 2012

 Start actie 'Tank aan de Toekomst' met verkoop klimaatneutrale benzine
Op 9 mei 2011 is in Goes door de band Racoon de aftrap gegeven voor de actie 'Tank aan de toekomst'. Bij wijze van experiment verkoopt AgriSneltank 'Euro 95 Green Label'. De CO2 uitstoot van deze benzine wordt voor 100% gecompenseerd via het Zeeuws Klimaatfonds. Zie persbericht van AdFair op Duurzaam Nieuws, of bekijk het item op de site van de PZC.

Umoja Fonds - Blof special 
Ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe Blofalbum 'Alles Blijft Anders' is een special uitgebracht met interviews, achtergrondinformatie en fotowerk van Anton Corbijn. Ad Phernambucq gaat in op het Umoja Fonds dat door de band is opgezet om duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. 
Lees hier het complete artikel (maart 2011)


Zeeuws Klimaatfonds genomineerd voor 'Ei van Columbus 2010'
Het Zeeuws Klimaatfonds, een idee van duurzaam advies- en projectbureau AdFair uit Ovezande, is genomineerd voor het ‘Ei van Columbus’, de nationale prijsvraag voor innovatie en duurzaamheid. Het ‘Ei van Columbus’ is de tweejaarlijkse prijs van de overheid voor innovatie en duurzaamheid. De vakjury koos uit 339 inzendingen de nominaties die meedingen naar prijzen in vier categorieën. De jury heeft dertien projecten genomineerd. Het Zeeuws Klimaatfonds is genomineerd in de categorie ‘Duurzame maatschappelijke samenwerking’.

Idee van AdFair
Het Zeeuws Klimaatfonds is een idee van Ad Phernambucq uit Ovezande. Samen met andere partijen in Zeeland (waaronder de provincie, ZMF en Zeeuwse gemeenten) is het idee verder uitgewerkt.  Het Zeeuws Klimaatfonds gaat CO2 compensatie regelen voor Zeeuwse bedrijven, overheden en instellingen die klimaatvriendelijk willen werken. De fondsen worden ingezet voor duurzame energie- en klimaatprojecten in de hele provincie. 

Karin Rikkers, lid van de vakjury “Het Zeeuws Klimaatfonds wil CO2-uitstoot compenseren, zodanig dat het winst oplevert voor Zeeland. Uit deze lokale compensatie straalt een gemeenschapszin en autonomie die mij aanspreekt. De Zeeuwen zien zelf het resultaat en het zorgt ervoor dat kinderen opgroeien met klimaatbewustzijn. Dat is dubbele winst.”

Meer informatie op de site van het Zeeuws Klimaatfonds'Er moet veel gebeuren. Maar de bereidheid is er'
Het is tijd voor grote, principiele omslagen die leiden tot een duurzame(re) maatschappij.
Lees het artikel
(Zeeland op Niveau, lente 2009)

'Zeeuws Klimaatfonds in trek'
Het Zeeuwse bedrijfsleven is zeer geïnteresseerd in het leveren van een bijdrage aan een verantwoorde energiehuishouding en een klimaatneutrale bedrijfsvoering.  Lees het artikel
(De Ondernemer, 4-2-2009)

‘Klimaatfonds beperkt uitstoot broeikasgassen'
AdFair: Het oprichten van een Zeeuws Klimaatfonds levert een belangrijke bijdrage aan een verantwoorde energiehuishouding bij bedrijven en instellingen in de provincie. Lees het artikel
(PZC : 5-1-2009)

'Vier vragen over duurzaamheid'
Bestaat er echt zo veel onduidelijkheid over de term 'duurzaamheid'? "Ik denk dat burgers best in grote lijnen best weten wat duurzaamheid inhoudt: het behoud van de aarde, de zorg voor het milieu: zuinig omgaan met energie en niet zomaar de zee leegvissen, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Lees verder..
(PZC, 4 april 2008)

'CO2-compensatie mag geen goedkope aflaat zijn'
Zonder echt revolutionaire doorbraken op het gebied van duurzame energie blijven we voorlopig zitten met een forse portie moeilijk vermijdbare CO2-uitstoot. Maar ook daarvoor wordt een oplossing aangereikt: compenseer je CO2-uitstoot en wordt helemaal ‘klimaatneutraal'. Lees verder..
(Column op INS-net, 11-2-2008)

'Duurzaamheid wordt breder omarmd'
Na ruim twintig jaar vertrekt Ad Phernambucq als medewerker van COS Zeeland en het Platform Duurzame Ontwikkeling. Hij begint zijn eigen (advies)bedrijf AdFair. Lees verder..
(PZC, 22 december 2007 )


ontwerp & realisatie: Nilsson Creatieve Communicatie